Woensdag (20-12) van 10:00 t/m 17:00

Log in / Registreer Winkelwagen

Zoeken

Grate Goods (Dutch BBQ Crew) All Brine Colour 800gr

Grate Goods (Dutch BBQ Crew) All Brine Colour 800gr<span></span>

 

8,95

Levering binnen 2 werkdagen

Specificaties & opties

Specificaties & opties

Specificaties

Geen specificaties beschikbaar

Beschrijving

Dit premium pekelproduct van Dutch BBQ Crew zorgt ervoor dat de kleur van het vlees in stand blijft. Stukken vlees zoals pulled pork, rib, ham worst en kip blijven langer vers en behouden de kwaliteit die je van verse producten gewend bent. 

Gebruik en Dosering van AllBrine

Pekelen of zouten wordt tegenwoordig nog steeds toegepast om de houdbaarheid te verlengen maar vooral voor de smaak, malsheid, sappigheid en structuur.

1. AllBrine droog aanbrengen naar behoefte.
Gezouten product gekoeld bewaren.

2. Nat pekelen of injecteren:
100 gram AllBrine per liter water*.
Oplossen in kokend water en terug laten koelen tot koelkast-temperatuur (1˚C  - 7˚C).  Product pekelen / marineren in de AllBrine oplossing.
Of injecteren met de AllBrine oplossing. Gepekeld / geïnjecteerd product gekoeld bewaren. * geadviseerde oplossing. Pas desgewenst aan in uw eigen recept

Het verschil tussen droog- en nat zouten of pekelen of injecteren:

1. Droog zouten/pekelen:
(AllBrine Droog, direct op het product) 

  • Gewichtsverlies
  • Meer geconcentreerde smaak van het product.
  • Minder opname van smaken uit pekelmix.
  • Zouter eindproduct
  • Langere houdbaarheid

2. Nat pekelen of injecteren:
(AllBrine Opgelost in water)

  • Gewichtstoename
  • Minder geconcentreerde smaak van het product.
  • Meer opname van smaken uit de pekelmix.
  • Minder zout eindproduct dan droog zouten
  • Gekoeld beperkt houdbaar.

Gerelateerde producten