Aan deze super makkelijke broodmix hoef je alleen bier toe te voegen. Kneed het stevig door, vorm een soepel deeg en plaats het brood op de barbecue met een gesloten deksel. Natuurlijk kan het brood ook in een reguliere oven worden gebakken, maar op de barbecue wordt het pas echt bijzonder! Deze mix bevat heerlijke ingrediënten zoals tomaat, basilicum en knoflook. De mix is verpakt in een stoere zak en bevat een makkelijk te volgen recept.
Gebruik
Meng in een grote schaal de broodmix met 340ml bier (één flesje). Kneed goed door tot een zacht deeg ontstaat en maak er een luchtige bal van. Of maak kleine broodjes en verdeel het deeg in 6 tot 8 stukken. Plaats het deeg in een licht ingevette ovenschaal met de gladde kant naar boven. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur op kamertemperatuur rijzen. Zet de schaal vervolgens in een tot 190°C voorverwarmde oven of goed sluitende barbecue. Bak het brood in ongeveer 1 uur gaar, of korter als je kleine broodjes maakt, tot een kerntemperatuur van 88-93°C is bereikt. Haal het brood uit de schaal en laat op een draadrek afkoelen.
Ingrediënten
TARWEBLOEM, tomaat (2%), zout, basilicum (1%), bakpoeder (maiszetmeel, rijsmiddelen: E450, E341, E500), knoflook (0,6%).
- Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten
- Zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen
- Vegan
- GMO vrij