Morgen geopend van 10:00 t/m 16:30

Log in / Registreer Winkelwagen

Zoeken

Uitleg Big Green Egg

Close-up Big Green Egg handvat

Big Green Egg barbecue: culinair BOLwerk

Het voedsel in de Big Green Egg behoudt maximaal zijn smaak, geur en kleur, droogt niet uit en wordt sneller bereid vanwege de unieke rondom verwarming. Het geweldig kookresultaat en de temperatuurcontrole ontstaan door het houtskool in het dikke hittebestendige keramiek. U kunt de Big Green Egg zomer en winter gebruiken.

Eigenschappen

Smaak en kwaliteit

De beste producten krijgen door garing in de Big Green Egg een extra en alom gewaardeerd bijzonder smaakaccent. Het is sappig en mals als ook gezond en verantwoord koken.

Doordacht design

De vormgeving en het gebruikte materiaal maken dat binnenin de Big Green Egg een constante luchtstroom plaatsvindt. Deze is essentieel voor het gelijkmatig garen en voor een zuinig gebruik van het houtskool. Materiaal en design van de Big Green Egg geven de outdoor cooker tevens een visueel aantrekkelijke uitstraling.

Uniek keramiek

De Big Green Egg is gemaakt van uniek keramiek dat voor NASA-doeleinden is ontwikkeld. De Big Green Egg is het enige keramische kooktoestel van dit extreem isolerende en warmteweerkaatsende keramiek. Door het unieke keramiek ontstaan in de Big Green Egg warmtegolven die bij iedere kooktechniek een speciale smaakinvloed hebben op de gerechten en ingrediënten.
De isolerende eigenschappen van het NASA-keramiek maken dat de temperatuur binnenin de Big Green Egg tot op de graad nauwkeurig kan worden beheerst. Zelfs bij temperaturen ver onder het vriespunt. Extreme buitentemperaturen hebben geen enkele invloed op het bereidingsproces in de Big Green Egg, mede dankzij de dubbele glazuurlaag. U kunt de Big Green Egg zowel in de zomer als in de winter gebruiken.

Uitzonderlijke kwaliteit

Mede door het bijzondere smaakaccent, het doordachte design en het unieke keramiek is de Big Green Egg een kooktoestel van buitengewone kwaliteit. De Big Green Egg is alleen verkrijgbaar bij dealers die goed aansluiten bij de premium status van het merk Big Green Egg.

Modellen

Big Green Egg Mini Big Green Egg MiniMax Big Green Egg Small Big Green Egg Medium Big Green Egg Large Big Green Egg XLarge Big Green Egg XXLarge
Mini MiniMax Small Medium Large XLarge XXLarge
25cm 33cm 33cm 38cm 46cm 61cm 74cm
507 cm2 854 cm2 856 cm2 1140 cm2 1688 cm2 2919 cm2 4336 cm2
17 kg 35 kg 36 kg 51 kg 73 kg 99 kg 222 kg
43 cm 50 cm 61 cm 72 cm 84 cm 78 cm 100 cm
Bekijk Bekijk Bekijk Bekijk Bekijk Bekijk Bekijk

Onderdelen

Buitenzijde

De Big Green Egg bestaat uit een keramische basis (Base) en een keramische koepel of deksel met schoorsteen (Dome). De luchttoevoer van de basis zit aan de onderzijde en is voorzien van een gepatenteerde regelbare schuif. De luchttoevoer van de deksel is regelbaar met een gietijzeren margrietschijf en kan worden afgesloten met een keramische dop.

Om te voorkomen dat de deksel te hard dichtklapt scharnieren basis en deksel aan de achterzijde en vanaf het model Small met een zware springveer.

Temperatuur regelen

Het temperatuurbereik, en met name de bovengrens daarvan, wordt bepaald met de schuif aan de onderzijde van de keramische basis. Met de margrietschijf in de deksel wordt de temperatuur verfijnd. Door de luchtschuif en de margrietschijf samen te gebruiken kunt u de temperatuur tot op de graad nauwkeurig regelen.

Binnenzijde

Onderin de Big Green Egg bevindt zich een keramische vuurkorf met daar bovenop een gietijzeren kolenrooster. Het RVS grillrooster wordt op een keramische binnenring geplaatst. De hoogte van deze ring bepaalt de afstand van het grillrooster tot de brandhaard.

Zowel op de basis, als op de deksel zit een band van vilt. Deze dient om schade aan het keramiek te voorkomen indien de deksel onverhoopt toch te hard sluit. Tevens voorkomen de vilten banden ‘valse lucht’ die de luchtcirculatie in de Big Green Egg kan verstoren. Dankzij de veerkracht van het vilt kan de draad van een kern- of oventhermometer buiten de Big Green Egg worden geleid.

Accessoires

Door verschillende accessoires uit het ruime assortiment toe te passen wordt ongekend kookplezier met de Big Green Egg bereikt.

Onderdelen voor de Big Green Egg

Mogelijkheden en uitleg accessoires

Heerlijke pizza bakken op uw Big Green Egg is ook mogelijk!

Roken en rookhoutsoorten

De Big Green Egg kan gebruikt worden om gerechten en producten te roken. Daarbij is het gebruik van de Plate Setter aan te raden. Dit warmteschild dient ter bescherming van het voedsel. Voor het beste resultaat aan gerookt voedsel gebruikt u geen rookmot of zaagsel maar Wood Chips (houtsnippers).

Grillen

In de Big Green Egg wordt een grillgerecht mooi gelijkmatig gegaard. Dat komt door de convectiewarmte, ofwel de warmte die door weerkaatsing en luchtstroming ontstaat. In de Big Green Egg behoudt een grillgerecht daarnaast optimaal zijn sappigheid omdat er door de kleine luchtopeningen zeer weinig vocht kan ontsnappen. Met name het gietijzer grillrooster zorgt voor het ultieme grillgenot.

Brood, Pizza en Taart

De Big Green Egg kan eenvoudig gebruikt worden als steenoven. Dat gaat met behulp van de Plate Setter en de Flat Baking Stone, twee accessoires die u los kunt verkrijgen. Zelfs voor het bakken van een zelfgemaakte pizza of vers brood is de Big Green Egg dus te gebruiken.

Charcoal

Houtskool

Het speciale houtskool voor de Big Green Egg bestaat voor 80% uit eikenhout en 20% uit walnoot (hickory). Dit is het perfecte mengsel! De grote stukken houtskool scheiden zeer weinig as af en branden lang. Voor een optimale smaak van het voedsel en om de gewenste temperatuur te bereiken en te behouden is het gebruik van goede houtskool van groot belang.

Big Green Egg Charcoal Starters

Afhankelijk van het formaat van de Big Green Egg zijn slechts twee of drie aanmaakblokjes nodig om het houtkool aan te steken. De Charcoal Starters van de Big Green Egg zijn natuurlijke aanmaakblokje die geen chemische bestanddelen bevatten en geen bijsmaak of geur afgeven.

Workshops

2015-08-16 Prime Rib Côte de Boeuf 09 - Bidle on Flickr.com
Een van de eerste workshops gehouden op 21 november 2015

Onder begeleiding van een chef-kok biedt Het Luxe Buitenleven workshops aan waar alle ins en outs van de Big Green Egg aan bod komen. De workshops vinden plaats in kleine groepen van ongeveer 10 personen om zo iedereen de nodige aandacht te kunnen geven.

Na de meet and greet zult u onder het genot van een drankje in deze geweldige ambiance kennis maken met de Big Green Egg en leren wat barbecueën met dit uitmuntende product zo lekker maakt! Daarnaast worden diverse accessoires besproken die u helpen met het bereiden van de lekkerste gerechten.

Lees meer over onze workshops

Instructie video's

Big Green Egg heeft meerdere instructievideo's online geplaatst om bekend te raken met uw Egg. Hieronder staan voorbeelden om op weg te komen met het bereiden van de heerlijkste gerechten!

Direct grillen

Indirect koken

Werken met de pizzasteen

Meer weten?

Wij willen u erop attenderen dat bovenstaande tekst een verkorte versie is van de toepassing van en uitleg over de Big Green Egg. De tekst is geen handleiding voor toepassing van een ingebruikname, een werkend EGG en de daarbij behorende veiligheidregels.

Wilt u meer weten?
Zie voor meer informatie m.b.t. garantie, service, installatie- en veiligheidstips ga naar de website: http://www.biggreenegg.eu/nl/service/