Morgen geopend van 10:00 t/m 16:30

Log in / Registreer Winkelwagen

Zoeken

Buitenleven, een belevenis!

Het Luxe Buitenleven: Synergie van buitenleven, hout en goed eten

De bevlogenheid spat eraf bij Erik de Waal, de man achter ‘Het Luxe Buitenleven’. In de meubels die hij ontwerpt en maakt is zijn passie voor hout, zijn voorliefde voor goed eten en het genieten van het buitenleven tastbaar. De buitenkeukens, BBQ-werktafels, pergola’s en tuintafels die hij aflevert, zijn gemaakt van het beste hout en met groot vakmanschap afgewerkt. Ze vormen een sieraad in de tuin, met vaak de ‘Big Green Egg’ in het centrum. Want zo’n BBQ – of eigenlijk kooktoestel waarmee je alles kunt – vraagt om luxe, uitstraling, maatwerk en afwerking tot in de puntjes.

De luxe buitenmeubels zijn het verbindend element van de belevenis

Erik: “Hout leeft. Elk soort heeft zijn eigen karakter. Het is dankbaar materiaal om te bewerken. Alle liefde die je erin stopt komt er als liefde weer uit. Bij voorkeur werk ik met noten, wengé of eiken, de houtsoorten in de hogere segmenten en met een chique uitstraling. Maar ook beuken en vuren heb ik met regelmaat in mijn werkplaats. Het is net wat mensen willen en elk wat wils.''

"Elke fase in de bouw van uw meubel wordt
gecommuniceerd en alles is maatwerk"

Soms begint een contact met slechts de maatvoering en een sfeer die iemand schetst. Dat probeer ik dan te vertalen in een meubel. Waarbij het comfort voor de klant centraal staat en getoetst aan onze hoge kwaliteitsnormen en respect voor de natuur. Elke fase in de bouw van uw meubel wordt gecommuniceerd en alles is maatwerk. “Tot op de millimeter.”

Maatwerk

Oog voor kwaliteit en duurzaamheid

De materialen voor de meubels van ‘Het Luxe Buitenleven’ worden door mij persoonlijk ingekocht. De noesten en het droogproces van het hout bepalen mijn keuze voor hout. Je wilt scheuren en andere beschadigingen voorkomen. Mensen moeten heel lang plezier kunnen hebben van hun buitenmeubel. 

"Voor mij moet een buitenmeubel leven.
Maar met een RVS blad of door het hout te beitsen
kun je zelfs gebruiksvlekken voorkomen"

De duurzaamheid laat zich goed zien in mijn eigen BBQ-werktafel die ik al zeven jaar, niet behandeld en afgedekt in zomer en winter, in mijn eigen tuin heb staan. Los van de vergrijzing en de haarscheurtjes, als onvermijdelijk gevolg van de invloed van de elementen, oogt het meubel als nieuw. Voor mij moet een buitenmeubel leven. Maar met een RVS blad of door het hout te beitsen kun je zelfs gebruiksvlekken voorkomen.”

Ons assortiment werktafels

 

Het hart van de belevenis: De Big Green Egg

Wij ontdekten zelf een aantal jaren het unieke en doordacht design van de hoge groene keramieken pot, de ‘Egg’. Maar ook de gebruiksvriendelijkheid, toepasbaarheid en het eenvoudig schoonmaken na gebruik.

Big Green Egg Modellen

De Egg is een combinatie van smoker en een grill in één! Door de unieke rondom verwarming wordt voedsel sneller bereid, droogt het niet uit en behoudt het optimaal zijn smaak, geur en kleur. De combinatie van dik hittebestendig keramiek en houtskool zorgt voor een perfecte temperatuurscontrole en geeft een ongekend mals en sappig kookresultaat! Deze verbinding van elementen verklaart de aantrekkingskracht van de Big Green Egg en de hunkering naar het ‘echte’ koken met pure ingrediënten die de natuur ons biedt.

"De combinatie van dik hittebestendig keramiek en houtskool zorgt
voor een perfecte temperatuurscontrole en een
ongekend mals en sappig kookresultaat!"

De karakteristieke geur en zachte smaak van warm gerookte gerechten worden door Michelin-sterrenchefs als Peter Goossens en Jonnie Boer, De Librije, gewaardeerd en in hun Tasting menu opgenomen. Het extraatje in de belevenis is het doordachte en ruim beschikbare aanbod van accessoires.

Het Luxe Buitenleven is Premium dealer

Gezien de premium status van Big Green Egg dienen wij als geselecteerd Premium dealer aan diverse condities te voldoen om gezamenlijk het goede imago dat Big Green Egg heeft opgebouwd op vakkundige manier uit te dragen en in stand te houden. U als klant moet verzekerd zijn van deskundig advies en zo de producten in onze winkel als een belevenis kunnen ervaren.

Wordt het voor u ook al een belevenis?

Ik en mijn familie zien het als een feest als we gaan barbecueën met de Big Green Egg. Heerlijk genieten aan een prachtige tafel. Bij zo’n Big Green Egg hoort toch gewoon een luxe meubel? Ik vind het geweldig om die te kunnen maken! De synergie van buitenleven, hout en goed eten. Wat wil ik nog meer. Wat wilt u nog meer?