Morgen geopend van 10:00 t/m 17:00

Log in / Registreer Winkelwagen

Zoeken

Even voorstellen

Even voorstellen

Al sinds enkele jaren ben ik me echt gaan verdiepen in het BBQ’en. Het heeft vele facetten die mij aanspreken. Of het nu het ‘vuurtje stoken’ is, het buiten zijn, de mooie lap vlees of gewoon even op je gemak in alle rust een mooi gerecht klaar maken. Ik vind het helemaal geweldig.

Zelf altijd volop in de weer geweest met Webers en kasten vol met rekjes, roosters, tangen, meters, boeken en ga zo maar door. Alles moet een keer getest zijn,… tot in het extreme. Puur voor de hobby, want op een gegeven moment, vind ik, heeft het allemaal niet heel veel toegevoegde waarde meer. Dat maakt het natuurlijk niet minder leuk!!

Erik heeft mij gevraagd om af en toe een stukje te schrijven en dat is een leuke aanvulling op mijn hobby. De inhoud zal variëren van een test over een rooster, bbq, tang, maar ook een verslag van een sessie zal langskomen. Een leuke manier voor mij om anderen ook enthousiast te maken over het BBQ’en.


2014-09-19 BGE Medium 062014-09-19 BGE Medium 01

Altijd keek ik naar de Kamado’s, maar had mezelf eerst als doel gesteld de Webers (Performer 57, Smokey Mountain WSM 57 en WGA) perfect te beheersen. Daarna zouden we ons er eens echt in gaan verdiepen. Het zou namelijk zoveel beter zijn; gebruik, temperatuur beheersing, sappiger vlees, veelzijdiger. Enfin, een hele reeks beloftes. ;-)

Al snel mijn opstelling bepaald en zelf een ‘tekening’ gemaakt. Snel kwam ik uit bij Erik en dat voelde gewoon goed. Na goed overleg over alle details ging Erik aan de slag en hield me, op mijn verzoek, bij diverse momenten op de hoogte.

2014-09-17 Outdoor kitchen 12

2014-09-28 Outdoor kitchen 20

2014-09-28 Outdoor kitchen 21


En na enkele weken stond daar eindelijk mijn ideale werkplek en kon het feest pas echt beginnen. Via een zeilmaker zelf nog een mooie hoes laten maken om het geheel goed af te schermen tegen moeder natuur en om het netjes te houden.


2014-09-29 Outdoor kitchen 32

2014-11-13 Outdoor kitchen 34


Al na enkele sessies was het voor mij duidelijk. Er is inderdaad een groot verschil tussen de “Webers” en een Big Green Egg. Belangrijkste verschil voor mij is met name dat alles een stuk sappiger is en de veelzijdigheid van de Big Green Egg. Naast de vertrouwde BBQ sessies wordt er op zijn tijd nu ook een pizza, brood en nog andere dingen gemaakt op de Big Green Egg.

Tot de volgende sessie,
Bidle

Facebook reacties ()