Uitleg Kick Ash BAskets

Geef toe: er zijn waarschijnlijk momenten geweest dat u uw BBQ wilde gebruiken, maar dat niet deed, simpelweg vanwege het “gedoe” van het verwijderen van de gedeeltelijk verbrande houtskool en het as, het schoonmaken van de vuurkorf en aslade en het bijvullen van het houtskool voor het kookmoment. Maar wat als je dit “gedoe” allemaal kon overslaan en in luttele seconden klaar bent voor de start én dit allemaal zonder onder het roet en as te komen zitten.

De voordelen

Het verwijderen van as en deels verbruikte houtskool

til de Kick Ash Basket met het restant houtskool uit uw BBQ en schud deze uit boven uw vuilnisbak of gewoon tussen uw tuinplanten. Let er wel op dat het houtskool volledig uitgebrand is. Eventueel kan u extreme vervuiling uit uw BBQ verwijderen zonder last te hebben van achtergebleven houtskool. Plaats de Kick Ash Basket terug en vul het houtskool aan. Uw BBQ is nu gereed om aangestoken te worden.

Afkoelen en vervoer

Om uw BBQ snel af te laten koelen voor vervoer of opslag kunt u het resterende houtskool eenvoudig verwijderen door de Kick Ash Basket uit de BBQ te halen. Gebruik van hittebestendige handschoenen is hierbij noodzakelijk. Het restant houtskool kan op een veilige plek worden achtergelaten. Door het deksel open te laten staan zal uw BBQ snel zijn temperatuur verliezen. Uw BBQ kan zodoende, zonder nog brandend houtskool, snel en veilig worden vervoert of opgeslagen worden.

Kleine stukjes houtskool

Door de Kick Ash Basket te schudden vallen de kleine stukjes houtskool door de ringen van de basket. Het voordeel hier van is dat deze kleine stukjes de beluchtingsgaten in de vuurkorf en het kolenrooster niet verstoppen, zodat een optimale luchttoevoer gegarandeerd is.

Een betere ventilatie

De Kick Ash Basket zorgt voor een kleine afstand tussen de wanden en het houtskool. Hierdoor wordt een optimale luchttoevoer bereikt wat resulteert in een betere en een gelijkmatige verbranding van het houtskool. Hierdoor bent u in staat om sneller hogere temperaturen te bereiken. Perfect voor steaks en pizza’s, maar ook uitermate geschikt voor low en slow.

Veelgestelde vragen

Hieronder ziet een overzicht van veelgestelde vragen. Mocht uw vraag hier niet tussen staan dan kunt u gemakkelijk contact met ons opnemen.

Welke soort houtskool moet ik gebruiken in de Kick Ash Basket?

Het merk houtskool maakt niet uit. We adviseren wel om houtskool te gebruiken dat grote stukken bevat. Kleine stukjes zullen door de ringen van de basket vallen. En dat is juist wat we willen ter bevordering van de luchttoevoer.

Kan ik de Kick Ash Basket bij elke vorm van BBQ’n gebruiken?

Absoluut. Je moet altijd de verstikkende as-deken tussen je kolen verwijderen alvorens de BBQ aan te steken. Door de geoptimaliseerde beluchting het houtskool sneller en gelijkmatiger ontstoken worden en zal de BBQ beter en sneller op temperatuur komen.

Wat doe ik met het as uit de Kick Ash Basket?

Til de Kick Ash Basket met het restant houtskool uit uw BBQ en schud deze uit boven uw vuilnisbak of gewoon tussen uw tuinplanten. As bevat veel voedingsstoffen voor uw planten. Let er wel op dat het houtskool volledig uitgebrand is!

Zitten er coatings op die er af kunnen branden en van invloed op mijn voedsel of gezondheid?

De Kick Ash Basket is gemaakt van RVS. Er zijn geen coatings aangebracht zoals zink , nikkel of hoge temperatuur verf.

Hoeveel houtskool kan ik in de Kick Ash Basket doen?

De Kick Ash Basket wordt in de bodem van uw BBQ geplaatst. Daarom kunt u net zoveel houtskool toevoegen als u gewent bent om te doen zonder de Kick Ash Basket.

Is er een RVS versie van de Kick Ash Basket?

Vanaf heden zijn alle Kick Ash Baskets gemaakt van RVS.