Uitleg Primo

Met trots gemaakt in de USA


Primo is de enige ceramische grill helemaal ontworpen, gefabriceerd en gemonteerd in Amerika. Primo gebruikt ceramische materialen uit eigen bodem. Het bakken en monteren gebeurt helemaal in de Primo fabriek in Tucker, Georgia.

Gepatenteerde ovalen vormgeving


De unieke gepatenteerde ovalen vormgeving biedt u de hoogst mogelijke flexibiliteit bij het koken en meer rendement dan bij gelijk welke andere ceramische grill. Er zijn 2 verschillende kookzones één op iedere helft van het bakrooster. Beide zones zijn gelijktijdig te gebruiken. Grill uw steaks op de ene directe kookhelft en gaar uw groenten op de andere indirecte helft. De ovalen vorm creëert een uiterst efficiënt kookoppervlak waardoor u makkelijker bij het voedsel komt. Er kan meer te bereiden eten op gelegd worden dan op een rond toestel, meer steaks, worsten, grote braadstukken, ribbetjes tot zelfs een hele kip of kalkoen toe. Gril, bak rooster of rook meer in één keer.

Verbluffende smaak


Samen met de eerste kwaliteit ceramiek en goed houtskool ontstaat verbluffend sappig vlees met een tikkeltje houtskool aroma. De ceramische schelp doet het op een Primo gebakken vlees zijn sappigheid bewaren in tegenstelling tot metalen BBQs dewelke het vocht uit het vlees trekken.

Uitzonderlijke temperatuurcontrole


Maak zalm klaar op 65°C of bereid smakelijke ribbetjes op een temperatuur van 450°C. U kunt ook op lage temperatuur en langzaam gaan bakken bij voorbeeld om een speenvarken of een lamsbout te bereiden.

Makkelijk aan te maken & snelle opwarming


U kunt al beginnen koken na 15 minuten; net zo snel als met een gas BBQ.

Makkelijk onderhoud en zelf reinigend


Primo ceramische grills doen het praktisch allemaal zelf. Periodiek nazicht zorgt ervoor dat uw Primo er voor jaren perfect uit zal zien en u er “forever” zult van kunnen genieten. De grills werken als een zelfreinigende oven.

Weerbestendig


De Primo grills zijn ontworpen voor een leven in de buitenlucht in gelijk welk klimaat. Onze ceramiek, de geëmailleerde afwerking en het gebruikte metaal weerstaan aan de meest extreme weersomstandigheden. Primo grill’s worden de wereld rond gebruikt bij grote warmte, hoge vochtigheid, regen, wind, sneeuw, en zelfs bij temperaturen ver onder het vriespunt. Geniet van de zekerheid en de ongeëvenaarde prestaties van uw Primo gelijk waar ter wereld.

Eerste keuze ceramiek


De Primo ceramische grills zijn gemaakt van een speciale mengeling ceramisch materiaal, eigen aan Primo, om een maximum aan warmte te bekomen en toch het vleesnat in het voedsel te behouden. Dit, in combinatie met de strenge kwaliteitscontrole tijdens het productieproces en de ongeëvenaard makkelijk en perfect af te stellen baktemperatuur, maakt onze ceramische grills behoorlijk efficiënter dan gelijk welke andere ceramische grill. U gebruikt minder brandstof, de gewenste temperaturen zijn vlugger bereikt en de baktijden worden flink ingekort. Dit alles is Primo.

Niet te evenaren kookvariaties


Onze ceramische grills kunnen gebruikt worden als grill, oven, BBQ en rooktoestel. Het uniek ovalen design zorgt voor een superieure convectie en resulteert in opmerkelijk precieze en efficiënte bakprestaties. Vergeten we daarenboven de makkelijke bereikbaarheid van het gegaarde voedsel niet. Grill steaks waarbij het water je in de mond komt, bak houtgestookte pizza, rooster een hele kalkoen of rook een braadstuk mals en sappig tot in de perfectie. Met Primo zijn er oneindig veel mogelijkheden. Er zijn meer dan 69 verschillende manieren om van uw Primo te genieten gebruikmakend van de verschillende accessoires: bakroosters keerplaten, rekken om het bakoppervlak te vergroten en nog andere interessante toebehoren.

Primo: een oneindig aantal mogelijkheden


Met een Primo Grill kunt u bakken, grillen, roken, schroeien, smoren, sauteren, bbq-en, karamelliseren, flamberen, stoven, fricasseren, frituren, bevochtigen, blancheren, koken, pocheren, in de schelp bakken, sudderen, garen, roerbakken en zoveel meer.