HET LUXE BUITENLEVEN: SYNERGIE VAN BUITENLEVEN, HOUT EN GOED ETEN

De bevlogenheid spat eraf bij Erik de Waal, de man achter ‘Het Luxe Buitenleven’. In de meubels die hij ontwerpt en maakt is zijn passie voor hout, zijn voorliefde voor goed eten en het genieten van het buitenleven tastbaar. De buitenkeukens, BBQ-werktafels, pergola’s en tuintafels die hij aflevert, zijn gemaakt van het beste hout en met groot vakmanschap afgewerkt. Ze vormen een sieraad in de tuin, met vaak de ‘Big Green Egg’ in het centrum. Want zo’n BBQ – of eigenlijk kooktoestel waarmee je alles kunt – vraagt om luxe, uitstraling, maatwerk en afwerking tot in de puntjes.

De luxe buitenmeubels zijn het verbindend element van de belevenis
Erik: “Hout leeft. Elk soort heeft zijn eigen karakter. Het is dankbaar materiaal om te bewerken. Alle liefde die je erin stopt komt er als liefde weer uit. Bij voorkeur werk ik met noten, wengé of eiken, de houtsoorten in de hogere segmenten en met een chique uitstraling. Maar ook beuken en vuren heb ik met regelmaat in mijn werkplaats. Het is net wat mensen willen en elk wat wils.''

"Elke fase in de bouw van uw meubel wordt
gecommuniceerd en alles is maatwerk"

Soms begint een contact met slechts de maatvoering en een sfeer die iemand schetst. Dat probeer ik dan te vertalen in een meubel. Waarbij het comfort voor de klant centraal staat en getoetst aan onze hoge kwaliteitsnormen en respect voor de natuur. Elke fase in de bouw van uw meubel wordt gecommuniceerd en alles is maatwerk. “Tot op de millimeter.”

Erik de Waal

360° foto's