Kamado koken

Misschien heeft u er over gelezen of heeft u ergens een kamado barbecue gezien. Kamado koken is de nieuwe trend op het gebied van koken en barbecuen. Een kamado komt van oorsprong uit Japan en kan het hele jaar worden gebruikt voor het bereiden van talloze gerechten. Kamado koken is heel divers. Zo kunt u met een kamado koken, bakken, grillen, stomen of braden. Een kamado is bijzonder sterk en duurzaam. Als u op zoek bent naar een barbecue waarmee u het hele jaar de lekkerste gerechten kunt bereiden in de buitenlucht dan is een kamado iets voor u. Bij Het Luxe Buitenleven vindt u kamado barbecues in verschillende uitvoeringen. Kom langs in onze showroom en ontdek het kamado koken! We heten u van harte welkom en vertellen u graag meer over de vele mogelijkheden die een kamado u te bieden heeft. 

Vindt uw kamado!

10 producten(en)

EEN KAMADO VAN HET LUXE BUITENLEVEN

Bij Het Luxe Buitenleven kunt u terecht voor kamado's van de merken Big Green Egg, Black Bastard, Kamado Joe en Grill Guru. Wanneer u langskomt in onze showroom in Dussen leggen we u graag uit wat de verschillen zijn tussen deze merken. Ook laten we u zien welke modellen er per merk leverbaar zijn. We geven u altijd eerlijk en persoonlijk advies. We zorgen er graag voor dat u straks ook heerlijk kunt koken met uw kamado!

DE OORSPRONG VAN HET KAMADO KOKEN

De roots van een kamado liggen in Japan. Daar wordt een kamado al eeuwenlang gebruikt voor het stomen van rijst. Hoewel een kamado vroeger van klei werd gemaakt, worden er vandaag de dag kamado's gemaakt van duurzamere en sterkere materialen. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van cordieriet, een sterke keramieksoort die goed tegen hoge temperaturen kan. Het kamado koken wint ook in Nederland snel aan populariteit. Niet verwonderlijk, wanneer u bedenkt dat een kamado barbecue het hele jaar buiten kan blijven staan. Het Nederlandse klimaat leent zich er goed voor om het hele jaar lang buiten met uw kamado aan de slag te kunnen. Een kamado is gemaakt van vorstbestendig materiaal en wordt vaak geleverd met een beschermingshoes. Zo kunt u uw kamado zonder problemen het hele jaar in uw tuin of buitenkeuken laten staan. 

Wilt u meer weten over kamado koken of bent u benieuwd naar onze kamado barbecues? Kom dan langs in onze showroom, bezoek onze website of neem contact met ons op. We vertellen u graag meer over deze avontuurlijke manier van koken!