All Brine Color - Grate Goods

All Brine Color - Grate Goods

Dit premium pekelproduct van Grate Goods zorgt ervoor dat de kleur van het vlees in stand blijft.

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

€ 9,20
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Premium Pekelproduct met kleurzout voor vlees

Gebruik: Zouten, droog pekelen, nat pekelen of injecteren met kleurbehoud van vlees. Onmisbaar bij: barbecue, grill, warm roken, koud roken en meer.

Geschikt voor: vleesproducten met kleurbehoud. Bijvoorbeeld: Pulled pork, ribs, ham, spek, worst, kip, pastrami, vleeswaren, etc.

Niet gebruiken met vis en groenten! Hiervoor is “AllBrine Nr.1” geschikt.

Ingrediënten:
zout, suiker, SELDERIJ, ui, wortel, jeneverbessen, komijn (natuurlijk gesteriliseerd), MOSTERD, peper, prei, piment, venkelzaad, chili, natriumnitriet, paprika,

antibakmiddel: Natriumferrocyanide, laurier.

Geproduceerd in: Nederland

Dit premium pekelproduct van Grate Goods zorgt ervoor dat de kleur van het vlees in stand blijft. Stukken vlees zoals pulled pork, rib, ham worst en kip blijven langer vers en behouden de kwaliteit die je van verse producten gewend bent. 

Gebruik en Dosering van AllBrine


Pekelen of zouten wordt tegenwoordig nog steeds toegepast om de houdbaarheid te verlengen maar vooral voor de smaak, malsheid, sappigheid en structuur.

1. AllBrine droog aanbrengen naar behoefte.
Gezouten product gekoeld bewaren.


2. Nat pekelen of injecteren:

  • 100 gram AllBrine per liter water*.
  • Oplossen in kokend water en terug laten koelen tot koelkast-temperatuur (1C  - 7C).  Product pekelen / marineren in de AllBrine oplossing.
  • Of injecteren met de AllBrine oplossing. Gepekeld / geïnjecteerd product gekoeld bewaren. * geadviseerde oplossing. Pas desgewenst aan in uw eigen recept

Het verschil tussen droog- en nat zouten of pekelen of injecteren:


1. Droog zouten/pekelen:
(AllBrine Droog, direct op het product) 
  • Gewichtsverlies
  • Meer geconcentreerde smaak van het product.
  • Minder opname van smaken uit pekelmix.
  • Zouter eindproduct
  • Langere houdbaarheid
2. Nat pekelen of injecteren:
(AllBrine Opgelost in water)
  • Gewichtstoename
  • Minder geconcentreerde smaak van het product.
  • Meer opname van smaken uit de pekelmix.
  • Minder zout eindproduct dan droog zouten
  • Gekoeld beperkt houdbaar.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Neem contact met ons op