Premium universeel Pekelproduct met zeezout
Gebruik: Zouten, droog pekelen, nat pekelen of injecteren. Onmisbaar bij: barbecue, grill, warm roken, koud roken, en meer.
Geschikt voor: vis, vlees, gevogelte, groenten en meer. Bijvoorbeeld: steak, gerookte zalm, wild, kip, gevogelte, runder brisket, rookvlees, pulled pork, ribs, etc.
Ingrediënten:
zeezout, suiker, SELDERIJ, ui, wortel, jeneverbessen, komijn (natuurlijk gesteriliseerd), MOSTERD, peper, prei, piment, venkelzaad, chili, laurier.
Anders dan keukenzout (dat voornamelijk uit natriumchloride bestaat) bevat zeezout geen jodium maar mineralen als magnesiumchloride, natriumsulfaat, calciumchloride en magnesiumbromide.
Geproduceerd in: Nederland
Dit Premium Pekel product van Grate Goods is onmisbaar bij zowel de barbecue en grill als bij het warm of koud roken van vlees.
Gebruik en Dosering van AllBrin
Pekelen of zouten wordt tegenwoordig nog steeds toegepast om de houdbaarheid te verlengen maar vooral voor de smaak, malsheid, sappigheid en structuur.
1. AllBrine droog aanbrengen naar behoefte.
Gezouten product gekoeld bewaren.
2. Nat pekelen of injecteren:
- 100 gram AllBrine per liter water*.
- Oplossen in kokend water en terug laten koelen tot koelkast-temperatuur (1C - 7C). Product pekelen / marineren in de AllBrine oplossing.
- Of injecteren met de AllBrine oplossing. Gepekeld / geïnjecteerd product gekoeld bewaren. * geadviseerde oplossing. Pas desgewenst aan in uw eigen recept
Het verschil tussen droog- en nat zouten of pekelen of injecteren:
1. Droog zouten/pekelen:
(AllBrine Droog, direct op het product)
- Gewichtsverlies
- Meer geconcentreerde smaak van het product.
- Minder opname van smaken uit pekelmix.
- Zouter eindproduct
- Langere houdbaarheid
2. Nat pekelen of injecteren:
(AllBrine Opgelost in water)
- Gewichtstoename
- Minder geconcentreerde smaak van het product.
- Meer opname van smaken uit de pekelmix.
- Minder zout eindproduct dan droog zouten
- Gekoeld beperkt houdbaar.