Douglas meubel

1.240,00 incl. btw
590,00
Prijs perĀ stuk
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Douglas meubel

Het meubel is gemaakt in onze eigen werkplaats met respect voor de natuur en liefde voor het vakmanschap. Het comfort voor de klant staat centraal en onze kwaliteitsnormen liggen hoog. Kortom, een meubel zonder compromis!

Afmetingen: 146 x 71 x 93 cm [BxDxH]

Eén blik, één aanraking en u zult de kwaliteit van het douglas meubel direct ervaren. Elk meubel die wij maken is een uniek en duurzaam kunstwerk. Een sieraad in iedere tuin!


Douglas

Het douglas hout voor dit meubel is afkomstig uit Noordwest-Europa en heeft van nature een hoge duurzaamheid en sterkte. Het is één van de hardste Europese naaldhoutsoorten en het wordt veel toegepast in buitenmeubels en voor schuttingen en vlonders. Douglas werkt minder en is net iets zachter dan eiken. Nadat het hout windgedroogd is, worden de balken fijn bezaagd en de planken geschaafd. Een meubel van douglas heeft fijne tot matig grove nerven en is geelachtig tot roodbruin van kleur. Onbehandeld krijgt een meubel van douglas op den duur een blauwgrijze tint. De harsdruppels die douglas kan geven zijn makkelijk weg te halen met thinner. Het werkblad van geschaafd dik hout (2,8 cm) geven de tafel een robuust uiterlijk.

Wij vervaardigen de werktafel van massieve douglas planken die blind geschroefd worden. Echt vakmanschap. Losse plankjes die aan elkaar gezet worden en zichtbare schroeven doen afbreuk aan het prachtige levende hout waar wij mee werken. Slechts de slotbouten, waarmee de poten aan een tafel bevestigd worden, zijn zichtbaar.

De stevige gegalvaniseerde wielen van de werktafel hebben aluminium velgen, penlagers en een draagvermogen van 100 kg per wiel. Een deel van de wielen kan zwenken en is geremd zodat de solide werktafel eenvoudig op elke gewenste plek in de tuin opgesteld kan worden.

Hout is een natuurproduct en voor ons moet een buitenmeubel leven. Door weersinvloeden zullen haarscheurtjes ontstaan en zal het hout vergrijzen. Door het hout goed te behandelen en de werktafel af te dekken is dit echter te voorkomen.

Het douglas meubel is te bestellen met een Kamado. Er wordt dan een gat ingezaagd om de Kamado in te zetten!*

*Geschikt voor Big Green Egg- & The Bastard medium of large

Wilt u liever een andere houtsoort, een ander werkblad of een tafel met een iets ander formaat, informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@hetluxebuitenleven.nl 0640895962 Whatsapp icon Whatsapp

Hulp nodig?

Neem contact met ons op